Uitvoering interne analyse

Uitvoering van een interne analyse

Wilt u voor het bepalen van uw strategische opties een externe analyse uitvoeren en hierin op professionele wijze begeleid worden?

Hubers Consultancy heeft ruime ervaring in het proces van strategische beleidsvorming en de de uitvoering van zowel de interne als de externe analyse.

Onze werkwijze

Bij de interne analyse wordt met name naar de interne organisatie gekeken en de positie van uw producten in de bestaande markt. Net als bij de externe analyse gebeurt dit in een aantal stappen:

 

  1. Bij de protfolio analyse brengen wij in kaart wat uw relatieve marktaandeel is van uw verschillende producten en diensten en of dit marktaandeel groeit of juist afneemt. OP deze wijze krijgt u 4 categorieën van producten en diensten: uw stars, uw cashcows, uw dogs en uw questionmarks. Dit inzicht kunt u gebruiken om strategische keuzen te maken,

 

  1. Vervolgens wordt de sales funnel in kaart gebracht. Welk % van uw lead leidt uiteindelijk tot een offerte en welke percentages van uw offertes wordt geaccepteerd?

 

  1. In een klantpiramide brengen wij in kaart hoe afhankelijk u bent van uw klanten; wijkijken naar het relatieve aandeel in de omzet van elke klant en classificeren op deze wijze uw klanten. Vervolgens richten wij een afhankelijkheidsmatrix in, waarin duidelijk wordt gemaakt in hoeverre uw klanten afhankelijk zijn van u en in hoeverre u afhankelijk bent van de diverse klantengroepen

 

  1. Tenslotte beoordelen wij nog de competenties van uw medewerkers in relatie tot de bestaande producten en de eventuele nieuwe producten of producten waaraan behoefte is.

 

 

Contact:

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan contact op met Hubers Consultancy,  info@hubersconsultancy.com of vult u ons contactformulier in.