Training risicomanagement algemeen

Training: risicomanagement algemeen

Deze training geeft u een algemene indruk van hetgeen risicomanagement inhoudt. De norm NEN – ISO 31000 voor risicomanagement wordt uitgelegd en vervolgens worden alle elementen van een risicomanagementsysteem op hoofdlijnen toegelicht. Deze training duurt een halve dag.

Het doel van deze indruk is u een globale indruk te geven van wat risicomanagement inhoudt. In andere trainingen voor risicomanagement is deze inleiding geïntegreerd.

Inhoud van de training

Deze training is informatief, maar daarnaast focust u op uw eigen risicomanagementsysteem. De norm ISO 31000 wordt toegelicht en verschillende componenten passeren de revue, zoals het identificeren van risicovolle processen, domeinen en thema’s, uitvoeren van risicoanalyses, monitoren van risico’s en het systematisch verbeteren.

Voor wie is de training bedoeld

De training is bedoeld voor leidinggevenden, vakspecialisten, staffunctionarissen op elk niveau binnen uw organisatie (experts op specifieke thema’s, procesverantwoordelijken, kwaliteitsfunctionarissen, management, functionarissen belast met veiligheidsmanagement), die een beknopte indruk willen krijgen van hetgeen risicomanagement inhoudt.

Programma van de training

Dagdeel 1:

  • Introductie risicomanagement
  • Discussie over het eigen risicomanagementsysteem
  • ISO 31000
  • Bronnen voor identificatie van risico’s

Contact:

Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte voor een training op locatie kunt u contact met ons opnemen via info@hubersconsultancy.com of u kunt ons contactformulier invullen.